+31 (0)85 877 14 64 info@getstartedonline.nl

Wat is Periscope?

Maart 2015 werd een nieuwe App door Twitter gelanceerd met de naam Periscope. Periscope heeft momenteel ruim 10 miljoen gebruikers wereldwijd.

Periscope maakt het mogelijk om livestream te gebruiken op een makkelijke en snelle manier. Iedereen heeft tegenwoordig wel een Smartphone en met de camera functie kun je “live streamen” om anderen mee te laten kijken in jouw leven. Het enige wat je moet hebben is een twitteraccount.

De livestream dienst wordt ook steeds vaker gebruikt door bedrijven als marketingtool. Het is heel makkelijk en snel om de buitenwereld te laten zien waar je voor staat door live je evenement of product te tonen aan je volgers.
De livestreams kunnen tot 24 uur bewaart worden en verdwijnen dan automatisch maar via katch.me kun je deze houdbaarheid instellen. Tevens kunnen je via deze site de opgenomen stream editen tot de meest noodzakelijke of leukste beelden.

Op de livestreams is het zeer eenvoudig om ook te interacten met de uitzender wat Persicope dus ook social maakt. Tevens staan de lopende livestreams mooi bovenaan de timeline en de eerder opgenomen filmpjes onderaan.

Je krijgt bij uitzenden met Periscope geen tweede kans. Wat je uitzend is wat de kijkers zien. Opvallen verschijnsel is dat grote bedrijven als Stage Entertainment in Nederland maar 572 volgers op Periscope heeft en ruim 11 duizend op Twitter heeft. Stage Entertainment geeft op Periscope live verslag van premières en gunt de kijker een blik achter de schermen van hun producties.

Periscope staat duidelijk nog in de kinderschoenen maar is volop in ontwikkeling. We zullen deze ontwikkelingen uiteraard blijven volgen en binnenkort maar eens een eigen Periscope livestream starten.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.